Bahannya:
1 kg tepung pulut
3 biji kelapa parut muda (putih)
4 sudu besar gula putih
Gula merah secukup rasa.
Sedikit garam.
Caranya:
1 Gaulkan tepung, kelapa, gula dan garam
2. Bahagikan kepada 2 bahagian
Tekan bahagian 1 dalam loyang yang telah disapukan dengan mentega/ minyak lembu. Kemudian taburkan sedikit gula.
3. Tuang bahagian 2 di atas gula tadi dan tekan sedikit supaya mampat. Bila potong nanti tak terlerai.
4. Bakar dalam oven 180°C hingga masak. Bahagian tepi kekuningan. Kalau hendak cantik gunakan loyang yang panjang.
1 kg tepung pulut
3 biji kelapa parut muda (putih)
4 sudu besar gula putih
Gula merah secukup rasa.
Sedikit garam.
Caranya:
1 Gaulkan tepung, kelapa, gula dan garam
2. Bahagikan kepada 2 bahagian
Tekan bahagian 1 dalam loyang yang telah disapukan dengan mentega/ minyak lembu. Kemudian taburkan sedikit gula.
3. Tuang bahagian 2 di atas gula tadi dan tekan sedikit supaya mampat. Bila potong nanti tak terlerai.
4. Bakar dalam oven 180°C hingga masak. Bahagian tepi kekuningan. Kalau hendak cantik gunakan loyang yang panjang.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar