Bahan Bawah:
2 cawan pulut - rendam 2 jam, santan, sedikit garam.
Rebus pulut dengan santan cair dan garam, bila agak kering, kukus sampai masak, sambil diberi santan pekat/kental & bila SUdah masak tekan pulut tersebut untuk memadatkannya pada talam.
Bahan Atasnya:
1 3/4 cawan tepung gandum, 1/4 cawan tepung ubi/Kanji, 1/2 cawan gula merah, 1/4 cawan gula pasir, 3 biji telur ayam kampong atau 2 biji telur itik, 4 cawan santan pekat, sedikit garam
Bancuh sEmua bahan di atas, Tapis dan tuang atas pulut tadi. Kukus la dalam 45 menit. Potong-potong setelah tak panas lagi.
2 cawan pulut - rendam 2 jam, santan, sedikit garam.
Rebus pulut dengan santan cair dan garam, bila agak kering, kukus sampai masak, sambil diberi santan pekat/kental & bila SUdah masak tekan pulut tersebut untuk memadatkannya pada talam.
Bahan Atasnya:
1 3/4 cawan tepung gandum, 1/4 cawan tepung ubi/Kanji, 1/2 cawan gula merah, 1/4 cawan gula pasir, 3 biji telur ayam kampong atau 2 biji telur itik, 4 cawan santan pekat, sedikit garam
Bancuh sEmua bahan di atas, Tapis dan tuang atas pulut tadi. Kukus la dalam 45 menit. Potong-potong setelah tak panas lagi.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar